Accelerate App toevoegen aan Google
🔗

Accelerate App toevoegen aan Google

Je kunt jouw Google agenda koppelen aan jouw account in Accelerate. Mits je gebruik maakt van Google Workspace (voorheen G Suite). Een gratis Google account kan helaas niet gekoppeld worden.

Krijg je onderstaande foutmelding wanneer je onder Instellingen | Mijn account | Google Agenda synchronisatie de agenda probeert te koppelen? Dan is het noodzakelijk om een instelling aan te passen in de Beheerders-Console van Google. Dat kan alleen de beheerder van het Google-account. Voor In deze handleiding lees je stap voor stap hoe dat werkt.

image

Aanpassing in de Google Beheerders-Console

Ga naar admin.google.com en log in met de gegevens van de beheerder. Dit kan alleen voor Google Workspace-accounts. Met een regulier (gratis) Gmail-account kun je niet inloggen op een Beheerders-Console.

 1. Klik linksboven op de menuknop (de drie streepjes).
 2. image
 3. Het menu verschijnt, kies hier Beveiliging | App-toegangscontrole
 4. image
 5. Kies rechts op de pagina TOEGANG VOOR APPS VAN DERDEN BEHEREN
 6. image
 7. Je ziet nu het overzicht van alle gekoppelde apps. Klik op de knop App toevoegen | Naam of Client-ID Van 0Auth-App
 8. image

 9. In het pop-upscherm voer je onderstaande code in: 536313172213-3u6r971thdg171im33lhafasfspq3eb4.apps.googleusercontent.com Klik daarna op ZOEKEN.
 10. image
 11. Je krijgt als zoekresultaat ‘Accelerate – HDConnect’. Selecteer dit zoekresultaat en klik op TOEVOEGEN.
 12. image

  7. Daarna zie je het overzicht van ‘Gekoppelde apps’. Er is nu een extra regel toegevoegd voor ‘Accelerate – HDConnect’ met toegang ‘Vertrouwd’. Staat de toegang op ‘Beperkt’ klik dan op de regel en wijzig de toegang naar ‘Vertrouwd’

  image

  Nu kan de agenda gekoppeld worden vanuit Accelerate: Instellingen | Mijn account | Google Agenda synchronisatie.