Relatie toevoegen/verwijderen in dossier

Relatie toevoegen/verwijderen in dossier

Onder relaties vind je de aanvrager(s) op een dossier en kun je eveneens de gegevens van eventuele kinderen opvoeren. Je kunt vanaf hier

 • Naar de CRM kaart van de aanvrager
 • Aanvrager(s) toevoegen en verwijderen.
 • Gegevens van kinderen opvoeren
 • Verhuizing toevoegen

Aanvragers in het dossier

 1. Ga naar het betreffende dossier
 2. Klik aan de linkerkant op relaties, je zit nu in het onderstaande scherm:
 3. image

Relatie opties

 • Klik op Naar CRM kaart om naar relatiegegevens te gaan van de betreffende persoon. Vanuit de CRM kaart kun je de persoonsgegevens bewerken.
 • Klik op het potloodje om direct de relatiegegevens te bewerken
 • Klik op het ontkoppelteken (gebroken schakeltje) om de relatie uit het dossier te verwijderen. (Dit is bijvoorbeeld handig wanneer er sprake is van een scheiding. Je kunt dan het dossier op aanvrager 1 laten staan, aanvrager 2 ontkoppelen en voor aanvrager 2 een nieuw dossier aanmaken. )
💡
Let op! Ontkoppel je een relatie met documenten in de dossiercontrole dan verplaatsen deze documenten naar “niet persoonsgebonden stukken”. De documenten blijven wel bewaard in het dossier.

Relatiegegevens vanuit de hypotheekaanvraag

De informatie wordt aangevuld met informatie uit het aanvraagbericht. Wanneer er voor het binnenkomen van de aanvraag al gegevens bekend zijn, en deze niet overeenkomen met de gegevens van de aanvraag, worden de gegevens overschreven met de gegevens van de aanvraag.

Relatie toevoegen

Daarnaast kun je ook handmatig een aanvrager toevoegen aan het dossier. Bijvoorbeeld als de klant een nieuwe partner heeft.

Kinderen

Hier heb je de mogelijkheid om de kinderen van de aanvragers op te voeren. Naast de naam en geboortedatum, kun je aangeven of ze inwonend of uitwonend zijn.

Let op: Het kan zijn dat er bij het versturen van de aanvraag vanuit het adviespakket kinderen waren opgevoerd; deze worden echter niet meegegeven in het aanvraagbericht waardoor Accelerate de informatie niet kan overnemen.

image
image

Verhuizing

Gaat de aanvrager verhuizen en wil je op dat moment automatisch de CRM kaart laten bijwerken? Een toekomstige verhuizing kun je hier noteren.

image

Een verhuizing kan op basis van:

 • Vermoedelijke passeerdatum
 • Status finaal akkoord
 • Zelf uit te kiezen datum

Wil je de adresgegevens gebruiken van het onderpand, dan kun je op de knop ‘gebruik onderpandgegevens’ klikken. Deze knop is zichtbaar zodra er een hypotheek aanwezig is in het dossier.

💡
LET OP! De nacht ná deze datum worden de nieuwe adresgegevens doorgevoerd.

Verhuizing automatisch laten doorvoeren met een trigger

Je kunt de verhuizing ook automatisch laten uitvoeren middels een trigger. De verhuizing wordt dan op een bepaald moment in het hypotheekproces doorgevoerd, bijvoorbeeld wanneer de hypotheek de status “finaal akkoord” krijgt. Deze trigger kan support voor je inrichten, stuur hiervoor een mail naar support@accelerate.nl